• VRIJWILLIGERSWERK IN HAL 5

 • Draag je Hal 5 een warm hart toe en wil je zelf mee de handen uit de mouwen steken op 1 van onze activiteiten of bij 1 van onze partners? Ontdek er hieronder alles over!

  broken image
  BEN JE EEN SOCIAAL DIER?
  Iedere donderdag worden de drankjes in de Hal 5 bar aan democratische prijzen geschonken door de Hal 5 buren. Dit is de uitgelezen kans om als bewoner/organisatie zelf een avondactiviteit te plannen of eens achter onze bar te kruipen. Het is een concept opgezet door Saamo en deze vrijwilligerswerking wordt nu verder verzelfstandigd met ondersteuning van Bob onze Hal 5 barcoördinator die je de kneepjes van het vak leert!

   

  Wat we bieden? Uiteraard kan je jezelf een drankje uitschenken achter de bar en je komt terecht in een fijne vrijwilligersploeg!

   

  Elke donderdag tussen 18u-24u
   

  Zelf zin om als vrijwilliger mee achter de bar te staan of iets te organiseren, stuur dan een mailtje naar buurtbar@hal5.be

   

  → initiatief Saamo ism Hal 5

   

  Afspraak @ de Hal 5 bar

  broken image
  HEB JE GROENE VINGERS?

  In de tuin langs Hal 5 telen vrijwilligers en cursisten al drie jaar ecologisch groenten. Dat gaat goed, maar in warme zomers wordt het hier té warm en droog. Om dit hitte-effect te temperen willen we het terrein laten evolueren tot een fruitige voedselbosrand.

   

  Met de steun van Stad Leuven, Hal 5 en Velt goten de tuiniers hun ideeën en wensen in een ontwerp. De eerste vijftig fruitbomen en -struiken zijn begin 2022 aangeplant, later volgen nog meer fruitstruiken, kruiden en doorlevende groenten. De half- en laagstambomen laten de eerste jaren nog genoeg licht door voor ecologische groenteteelt.

  Een permanente tuiniersgroep en de cursisten van de Velt-jaarcursus ‘leerpluktuin,’ verzorgen deze tuin op woensdagnamiddagen vanaf 14 uur.

   

  Wat we bieden? Heel wat kennis over ecologisch tuinieren en de kans om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde passie!

   

  Om de week op woensdag van 14u-17u

   

  DATA 2022: 4 en 18 mei, 1, 15 en 29 juni, 13 en 27 juli, 10 en 24 augustus, 7 en 21 september, 19 en 26 oktober.


  Wil jij mee je schouders onder dit project zetten? Stuur dan een mailtje naar leerpluktuin@gmail.com voor meer info en/of vragen.

   

  → initiatief Velt ism Hal 5

   

  Afspraak @ de tuin langs Hal 5

  broken image
  BEN JE EEN HANDIGE HARRY?

  De Repair Cafés draaien op vrijwilligers en zijn in principe gratis. Het is een avond waar mensen hun te repareren spullen kunnen meebrengen en waar we samen kijken of herstelling mogelijk is.

   

  Wat we bieden? Heel wat technische kennis en de kans om nieuwe mensen te leren kennen!

   

  4x per jaar op de 2de donderdag 18u-21u

   

  DATA 10 mrt-9 juni-8 sept-8 dec

   

  Wil jij mee je schouders onder dit project zetten? Stuur dan een mailtje naar charlotte@maakbaar.be voor meer info en/of vragen.

   

  → initiatief Maakbaar Leuven ism Hal 5

   

  Afspraak @ de houten lange tafel in Hal 5

  broken image
  BEN JE EEN FOTOGRAAF?

  Tijdens Hal 5 evenementen zijn wij telkens op zoek naar vrijwillige fotografen of video makers die de sfeer, de mensen...kortom het Hal 5 DNA in beeld kunnen brengen. We gebruiken de beelden nadien op onze social media kanalen (met de nodige credits uiteraard!), maar ook voor in onze archieven. We zijn een tijdelijk project met een grote maatschappelijke waarde die we steevast willen bewijzen en op een krachtige manier naar buiten willen brengen adhv sterke beelden!

   

  Wat we bieden? Een drankje en een mooie kans om je talent te delen.

   

  Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar hanne@hal5.be voor meer info en/of vragen.

   

  → initiatief Hal 5

   

  Afspraak @ de Hal 5 bar

  broken image
  BEN JE SOCIAAL GEËNGAGEERD?

  Ben jij een doener die concreet een steentje wil bijdragen aan een sociaal-innovatief project?

   

  De solidaire kruidenier 'Het Perron' in Hal 5 draait voornamelijk dankzij de inzet van heel wat vrijwilligers. Zij stallen de goederen uit, ontvangen de klanten, kijken toe op de dienstverlening, maken de rekening of tellen de stock. Ze zijn er steeds voor een babbel of voor vragen.

   

  Wat we bieden? Je komt terecht in een diverse vrijwilligersploeg en krijgt de kans om mee vorm te geven aan een sociaal-innovatieve kruideniersmodel. Na een positief kennismakingsgesprek met de verantwoordelijke van Het Perron, bieden we je een vrijwilligerscontract van onbepaalde duur aan.


  Dit vrijwilligersengagement is onbetaald maar wat je terugkrijgt vanuit deze werking in vriendschap,.., is onbetaalbaar. Relevante vorming alsook vrijwilligersoverleg en –uitstap, bedanking, is voorzien.

   

  Uren te bespreken met de verantwoordelijke van de kruidenier

   

  Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar hetperron@solikoop.be

   

  → Solidaire kruidenier Het Perron - partner van Hal 5 vzw

   

  Afspraak @ de solidaire kruidenier Het Perron

 • HAL 5 KALENDER

  publieke en private evenementen in Hal 5

 • background image
Alle berichten
×