• VRIJWILLIGERSWERK IN HAL 5

 • Draag je Hal 5 een warm hart toe en wil je zelf mee de handen uit de mouwen steken op 1 van onze activiteiten of bij 1 van onze partners? Ontdek er hieronder alles over!

  broken image
  BEN JE EEN SOCIAAL DIER?

  Kom dan meehelpen in onze Buurtbar. Daar worden iedere donderdag de drankjes aan goedkopere prijzen geschonken door een groep vrijwilligers.

   

  Dit is je uitgelezen kans om als bewoner/organisatie zelf een avondactiviteit te plannen of eens achter onze bar te kruipen. Met ondersteuning van Aagje, onze Hal 5 barcoördinator, die je de kneepjes van het vak leert!

   

  Wat we bieden? Een fijne vrijwilligersploeg en na elke Buurtbar drinken we samen nog iets om de avond fijn af te sluiten.

   

  Elke donderdag tussen 18u-24u. Afspraak @ de Hal 5 bar

   

  Wil je mee helpen tijdens Buurtbar? Stuur dan een mailtje naar buurtbar@hal5.be

  broken image
  HEB JE GROENE VINGERS?

  Kom dan meehelpen in het voedselbos van KesselOogst langs Hal 5. Daar telen vrijwilligers en cursisten al 4 jaar ecologisch groenten. Dat gaat goed, maar in warme zomers wordt het er té warm en te droog. Om dit hitte-effect te temperen laten we het terrein evolueren tot een fruitige voedselbosrand.

   

  Wat we bieden? Heel wat kennis over ecologisch tuinieren en de kans om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde passie!

   

  Een vrijwillige tuiniersgroep en de cursisten van de Velt-jaarcursus ‘leerpluktuin,’ verzorgen deze tuin op woensdagnamiddagen vanaf 14 uur. Afspraak @ de tuin.


  Wil jij meehelpen in de tuin? Stuur dan een mailtje naar leerpluktuin@gmail.com

  broken image
  BEN JE EEN HANDIGE HARRY?

  Kom dan mee spullen repareren tijdens het Repair Café. Hier komen mensen hun spullen brengen om gratis te laten repareren (indien mogelijk) door de vrijwilligers ter plaatse.

   

  Wat we bieden? Heel wat technische kennis vanuit de vrijwilligersploeg en de kans om nieuwe mensen te leren kennen!

   

  6x per jaar op de 2de donderdag 18u-21u

  • Donderdag 14 december 2023 van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 8 februari 2024 van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 11 april 2024 van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 13 juni 2024 van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 12 september 2024 van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 12 december 2024 van 18:00 tot 21:00

  Afspraak @ de houten lange tafel in Hal 5

   

  Wil jij mee repareren? Stuur dan een mailtje naar charlotte@maakbaar.be 

  broken image
  TREK JE GRAAG FOTO'S?

  Kom dan langs met je fototoestel tijdens 1 van de evenementen die doorgaan in Hal 5. Wij verzamelen graag foto's en videos van de sfeer in Hal 5 om later te delen op onze social media kanalen.

   

  Wat we bieden? Een drankje en een mooie kans om je talent te delen via de naamsvermelding bij de gebruikte foto's.

   

  Afspraak @ de Hal 5 bar voor het afgsproken event

   

  Wil je foto's komen trekken? Stuur dan een mailtje naar hanne@hal5.be 

  broken image
  BEN JE SOCIAAL GEËNGAGEERD?

  Kom dan een paar uur per week meehelpen in de solidaire kruidener 'Het Perron' in Hal 5. Stal mee de goederen uit, ontvang de klanten, maak mee de rekening ot tel de stock.

   

  Wat we bieden? Je komt terecht in een diverse vrijwilligersploeg en krijgt de kans om mee vorm te geven aan een sociaal-innovatieve kruideniersmodel. Na een positief kennismakingsgesprek met de verantwoordelijke van Het Perron, bieden we je een vrijwilligerscontract van onbepaalde duur aan.


  Dit vrijwilligersengagement is onbetaald maar wat je terugkrijgt vanuit deze werking is onbetaalbaar. Vriendschap, relevante vorming alsook vrijwilligersoverleg en –uitstap.

   

  Uren te bespreken met de verantwoordelijke van de kruidenier

  Afspraak @ de solidaire kruidenier 'Het Perron'

   

  Wil je meehelpen in de winkel? Stuur dan een mailtje naar hetperron@solikoop.be

  broken image
  ZING JE GRAAG?

  Wie eerder al eens de stembanden losgooide in onze Hal, is het wellicht roerend met ons eens: Samen zingen is fantastisch!

   

  Om het concept verder te zetten zijn we nog op zoek naar gelegenheidsmuzikanten/zangers die hun weg naar ons podium zouden vinden.

   

  We krijgen steun van MIJNLEUVEN voor 2 edities als we nog meer jongeren op en rond het podium krijgen :) dus ben je een jongerengroep (scouts, vriendengroep...) die wel eens de touwtjes in handen willen nemen?

   

  Laat het ons weten via hanne@hal5.be of kom gewoon eens langs op een zangmoment!