•  

  DUURZAAM ONDERNEMEN

 • Leer onze partners kennen die duurzaam ondernemen met aandacht voor milieu, sociaal-ethisch... We moeten je niet vertellen dat zij een ideale match zijn met het verhaal dat Hal 5 altijd al graag wilde uitdragen!

  broken image

  FLEUR LOCALE

  ECOLOGISCHE BLOEMENPLUKTUIN

  Een lappendeken van kleurrijke bloemen vlak aan Hal 5 .

  Kom deze ecologisch gekweekte bloemen zelf plukken zolang de voorraad sterkt om je huis op te fleuren of als geschenk te geven. Steun zo de korte keten van duurzame bloemen, pesticidevrij en insectenvriendelijk.

   

  elke zaterdag tijdens het seizoen (vanaf 11/05/2024) // 10u-13u

  broken image

  VELT

  LEERPLUKTUIN EN BUURTMOESTUIN

  De 'stadsakker' naast Hal5 in Kessel-lo waar in 2018 en 2019 groenten gekweekt werden voor de Foodhub wijzigde in 2020 van bestemming.
  Het werd een leerpluktuin, waar men o.l.v. Velt-medewerker Jan Vannoppen gedurende 1 jaar hands-on de kneepjes van het ecologisch (moes)tuinieren leert en hierbij ineens met een mooie oogst naar huis gaat.

   

  De moestuinbedden het dichtst bij het locomotievenpad werden uitgebouwd tot een ecologische "buurttuin", ism de buurtwerking van SAAMO .

   

  In 2022 wordt de hele akker stapsgewijze omgevormd tot een voedselbosrand, waarbij de 'buurttuin' verder tuiniert op de strook tussen het slingerende pad en het kleinfruit tegen het hek rechts, en de jaarcursus doorgaat op de moestuinbedden tussen Hal 5 en het slingerpad.

   

  de leerpluktuin is volzet in 2022