• GEMEENSCHAPSOPBOUW

   

 • Hal 5 is een hippe plek, maar ook een plek die breuklijnen doet vervagen. Waar socioculturele activiteiten en economische activiteiten samengaan. Waar achtergrond, leeftijd of inkomen niet (alles) bepalend is.

  Deze visie wordt mee uitgebouwd door de buurtwerkers van Arktos en Saamo, maar ook door alle andere partners ondersteund. 

  SAAMO

  EEN PLEK VAN EN VOOR DE BUURT

  Deze sociale organisatie onder het dak van Hal 5 huist in 1 van de kantoorcontainers tegenover Korst bakkerij. Je kan er donderdag en vrijdag een opbouwwerker vinden. Zij hebben als missie om samen uitsluiting aan te pakken. Tal van sociale initiatieven die doorgaan in Hal 5 worden door hen ondersteund.

  Zo zijn de ‘Buurtbar’ en de ‘Buurttuin’ initiatieven die werden opgezet door Saamo en nu verzelfstandigd verder worden gezet door enthousiaste vrijwilligers.

   

  Permanentie op donderdag en vrijdag in en rond Hal 5.

   

  BUURTTUIN
  Om de twee weken op woensdag ontmoeten een groep vrijwilligers met groene vingers elkaar in de buurttuin langs Hal 5. Op een terrein van tien are naast de hal plantten ze onder de begeleiding van
  Velt een tiental Belgische halfstam fruitbomen, voedselbosstruiken en eetbare planten en kruiden. Hal 5 vzw kan hiervoor rekenen op een klimaatsubsidie van stad Leuven.


  Zelf zin om als vrijwilliger mee de handen in de grond te steken, stuur een mailtje naar leerpluktuin@gmail.com voor meer info en/of vragen.

   

  Data 2022: 4 en 18 mei, 1, 15 en 29 juni, 13 en 27 juli, 10 en 24 augustus, 7 en 21 september, 19 en 26 oktober vanaf 14u
   

  BUURTBAR
  Iedere donderdag worden de drankjes in de Hal 5 bar aan democratische prijzen geschonken door de Hal 5 buren. Dit is de uitgelezen kans om als bewoner/organisatie zelf een avondactiviteit te plannen.


  Zelf zin om als vrijwilliger mee achter de bar te staan of iets te organiseren, stuur een mailtje naar buurtbar@hal5.be

   

  elke donderdag // 18u-23u

  ARKTOS

  PROJECT VEERKRACHT

  Ondersteuning van moeilijk bereikbare jongeren bij hun zoektocht naar een positieve, zelfgekozen positie in de maatschappij.

   

  Permanentie op donderdag en vrijdag in en rond Hal 5.

Alle berichten
×