• VOEDING

     

  • In onze Hal is heel wat lekkers te vinden. Verse groenten bij ‘Het Perron’ onze Solidaire Buurtwinkel. Voor je dagelijks brood passeer je bij ‘Korst’ de bio bakkerij. Elke dinsdag kan je langs de ‘Buurderij’ passeren om je bestelling op te halen van lokale producten en je kan heel wat verse hoeve producten in de ‘Voedselautomaat’ vinden!

    broken image

    HET PERRON

    SOLIDAIRE BUURTWINKEL

    De solidaire buurtwinkel verkoopt verse groenten & fruit, patatjes van de Boerencompagnie, Oxfam producten en nog veel meer...

     

    Iedereen kan hier aan een marktconforme prijs winkelen. Mensen met een laag inkomen, betalen echter een lagere prijs voor hetzelfde product. Dit prijzenverschil maakt het voor de laatste groep mogelijk om gezonde en kwalitatieve voeding naar geheel eigen keuze te kopen.

     

    Bovendien is er in Het Perron ook plaats voor een kop koffie, een babbel en administratieve ondersteuning, indien nodig. Dit maakt het voor sociaal werkers mogelijk om aan een betere sociale bescherming van de maatschappelijk kwetsbare klanten te werken.

     

    di tem vrij // 13u-18u

    broken image

    KORST

    BIOBAKKERIJ

    Korst kiest resoluut voor biologische ingrediënten en bereidt brood met natuurlijke zuurdesem.

     

    Ze zetten lokale en seizoensgebonden producten in de kijker en willen een dichte link creeëren tussen boer - bakker en molenaar. Hiervoor werken ze samen met de BoerEnCompagnie, een CSA - coöperatieve met gronden aan de rand van Leuven.

     

    Ambacht en kwaliteit gaan bij Korst hand in hand. Daarom blijft het aanbod beperkt, zodat het beste brood op de plank komt!

     

    Korst is een zoektocht naar een nieuwe formule voor een eeuwenoude stiel. Lekker, eerlijk en gezond brood.
     

    In de bakkerij vind je vooral grote broden en wordt het brood op gewicht verkocht. Is zo'n groot brood teveel? Geen probleem: het brood wordt voor jou in twee gesneden.

     

    woe en do // 9u-16u
    vrij // 9u-18u
    za // 9u-16u
    zo // 9u-14u

    broken image

    BOEREN & BUREN

    BUURDERIJ

    Iedere dinsdagavond organiseren wij een bijeenkomst waar de Buren van Hal 5 direct hun boodschappen kunnen doen bij de Boeren uit de omgeving. Via het platform boerenenburen.be bestellen de buren voor zondagavond hun groenten, fruit, brood, zuivel en andere producten direct bij de Boer.

     

    De Buurderij aan Hal 5 wordt gefaciliteerd door Boeren & Buren België, en lokaal georganiseerd door Bianca met haar man en zoonlief.

     

    di // 18u-19u

    broken image

    WHAT-SOUP

    VERSE SOEP EN MEER IN DE AUTOMAAT

    Boer Pieter voorziet de lekkerste hoeveproducten (bv. asperges, aardbeien...) in zomer en soep in de koudere maanden. Onder het moto "Niks smaakt zo goe als de soep van ons moe" maken ze bij What-soup verse soep met seizoensgroenten van hun boerderij. Steeds bereid met geduld en passie: dat smaak je!

     

    Dit alles te vinden in zijn automaat naast Hal 5. Deze boerderij producten aangevuld met Hal 5 producten zoals lekkers vanuit de Contente Catering keuken en de verse appelsap van het Robin Food zijn er te vinden!

     

    ma - zo // 24/24u

    broken image

    CONTENT

    VERPAKKINGSVRIJE CATERING

    Ze koken er op los in de Content Catering Container. Ga gerust even door het raampje gluren alwaar hun koks overschotten uit de winkel verwerken tot (h)eerlijke soepen, dagschotels, slaatjes, confituren en spreads.

     

    Hun gezonde, pure gerechten vind je in hun winkel in de Tiensestraat (breng je eigen potje mee), de lekkere spreads of de fameuze lunchboxen vind je in de automaat langs Hal 5. Ook kan je hen boeken voor je bedrijfslunch, doctoraatsverdediging of eender welk ander event binnen of buiten Hal 5!

    Zet zeker de heerlijke ‘No waste, great Taste’ - brunch op zondag in je agenda. Aangekondigde data kan je vinden in onze kalender.

     

    Kortom alles om duimen en vingers bij af te likken en dat dan nog eens allemaal zónder verpakking, verspilling en zoveel mogelijk bio en/of vegetarisch!

     

    catering aanvraag mogelijk