Terug naar site

POP UP TEXTIELCONTAINER

· gemeenschapsopbouw,duurzaam ondernemen

Een team van 7 studenten van de KU Leuven werken dit jaar samen aan een PiP (Product Innovation) Project. Dit houdt in dat ze als interfacultair team samen een oplossing ontwikkelen voor een externe klant. 

In dit geval werken ze samen met Stad Leuven en specifieker met de Kringloopwinkel ViTeS. Ze ontwikkelden voor de Kringloopwinkel een nieuw soort van textielcontainers, waarbij de kleren al tijdens het doneren gesorteerd worden door verschillende vakjes, met sprekende richtlijnen op de container en materiaal dat makkelijk te transporteren is. Op deze manier hopen zij het sorteren van textiel in het sorteercentrum van de Kringloopwinkel ViTeS te vergemakkelijken en ook meer kleren te verzamelen om zo aandacht te vestigen op het belang van hergebruik en circulaire economie. Ook hopen zij de sociale economie die ViTeS is (de werknemers van ViTeS zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) te steunen. 

Hun container staat telkens een paar dagen op een nieuwe plaats om zo te proberen veel inwoners van Leuven te bereiken en bewust te maken van het belang van doneren.

Hal 5 staat bekend voor het aankaarten van thema's als duurzaamheid en maatschappelijke kwesties. Vandaar kwam de vraag van de studenten om de container ook tijdelijk bij ons te plaatsen. 

Kom ook doneren en draag je steentje bij aan een circulaire economie!

Actie PiP Stad Leuven x ViTeS x KU Leuven