Terug naar site

OONWERF ? JA !

· events,gemeenschapsopbouw

Passeer tijdens ons LENTEFEEST aan de Scheefdruk caravan in het Treinpark voor al je ideeën rond een veiliger woonerf.

Neem zeker je eigen T-shirt of Totebag mee - wij voorzien een coole print waarmee je de straten van Kessel-Lo veiliger maakt!

//meer info omtrent deze buurtactie//

Wie op een druk moment aan Central Park 3010 zit, op het terras van Hal 5 vertoeft, met de kleinsten in het Treinpark speelt, aan het wachten is op een ijsje, of van het Blauwputplein de Locomotievenstraat op wandelt, merkte het al op: de Locomotievenstraat ligt in een woonerf, maar het is ook de fietsas tussen Kessel-Lo en de stad. De fietsers zoeven er langs je heen, vaak aan hoge snelheid en de meesten vertragen amper. De huidige verkeersborden en signalisatie heeft daarop weinig invloed en verduidelijkt niet de aanwezigheid van het woonerf. We hebben eerder al een krijtactie opgezet om dit onder de aandacht te brengen tijdens #100in1day juni '21-een solidariteitsdag voor de buurt. 

Vooral op piekmomenten (voor en na werk en school) is er erg druk fietsverkeer. Structurele ingrepen zijn noodzakelijk en worden in het vooruitzicht gesteld, maar niet op korte termijn. Dit leidt tot gevaarlijke situaties, die we niet willen laten escaleren. 

We willen daarom onder begeleiding van een lokale kunstenaar - Señor Color aka Hans Geyens - de fietsstrook onderhanden nemen. Samen met de kunstenaar gaan de kinderen en buren aan de slag voor een vrolijk, fleurig ontwerp dat duidelijk maakt dat de fietsroute door een woonerf leidt. 

Denken jullie mee na ?!

Actie Hal 5 & de buren ondersteund door Kom op voor je wijk - Stad Leuven