Terug naar site

REFU INTERIM x HAL 5

· gemeenschapsopbouw,events

Refu interim en Hal 5 hebben elkaar ontmoet! 

Refu Interim vzw wil de integratie van anderstalige nieuwkomers vergemakkelijken door hen als vrijwilligers te matchen met sociale, culturele, vrijetijds- en welzijnsorganisaties. In Leuven startte Refu Interim sinds vorig jaar haar werking op vanuit De Nomade, het onthaalhuis voor jonge anderstalige nieuwkomers in Kessel-Lo. De stad engageert zich om minstens drie jaar met deze organisatie samen te werken. In die tijd wil Refu Interim de werking op de kaart zetten, en vooral veel ‘goesting’ creëren, zowel bij de nieuwkomers als bij de partnerorganisaties.

Wij zijn in Hal 5 sinds kort ook meer aan het inzetten op vrijwilligerwerk en deden daarom tijdens onze BUURTBAR en aansluitende activiteit HAL 5 ZINGT ! beroep op de vrijwilligers van Refu Interim. Dit bleek meteen een schot in de roos. We ontmoette een 6 tal vrijwilliger met een grote motivatie om nieuwe mensen te leren kennen en hun steentje bij te dragen aan onze werking. Het Nederlands hadden deze vrijwilligers al aardig onder de knie, waardoor de communicatie best vlot verliep. Ook was er een goede begeleiding vanuit de organisatie zelf, waardoor zowel wij als organisatie als de vrijwilligers goed ondersteund werden.

Zelf samenwerken met Refu Interim voor jouw werk of organisatie ? Lees er alles over op hun website https://www.refuinterim.be

Beeld: Hanne Vanhaverbeke