Terug naar site

SPEELGOEDBEURS

· gemeenschapsopbouw

De speelgoedbeurs wordt dit jaar voor de 5de keer op rij georganiseerd vanuit ‘Het Perron’ - de solidaire buurtwinkel midden in Hal 5. Op 2 December tussen 11 en 16u wordt er een grote tafel tegenover de winkel gevuld met speelgoed voor kinderen van 0-12 jaar. Het speelgoed is een integrale gift van ‘Kirikou’ - een organisatie vanuit het Huis van het kind Leuven die baby- en kindermateriaal in goede staat verzamelen voor Leuvense gezinnen die er nood aan hebben.

Het merendeel van de klanten verbonden aan de winkel hebben een laag inkomen. Zij kunnen op vertoon van hun klantenkaart altijd aan een betaalbare prijs winkelen en die dag dus ook een gratis kadootje ophalen.

Deze speelgoedbeurs is gericht op deze specifieke doelgroep die vaak ook een multiculturele achtergrond hebben. Sinterklaas is namelijk niet bij alle culturen een gekende folklore. De meeste ouders maken kennis met het Sinterklaasfeest via hun kinderen die het oppikken van op school. Omdat het belangrijk is voor de aansluiting van de kinderen en het een groot onderdeel is van onze cultuur, willen we de ouders de kans geven om dit feest ook naar de eigen huiskamer te brengen.

Vermits zowel Het Perron als Kirikou beiden de strijd aangaan tegen (kinder)armoede sloegen zij de handen in elkaar om alle kinderen een kadootje te voorzien in hun schoentje op de vooravond van 6 December.