Terug naar site

SOEPER BEDANKT, BUREN!

 

· gemeenschapsopbouw

Op vrijdag 10 maart 2023 kwamen de eerste jaars sociaal werk, Ucll, langs om Hal 5 te leren kennen. Samen met onze partners gingen ze op zoek naar een actie die warmte bracht in de Hal, maar ook bij onze buren. Dan denken wij aan een goed kommeke soep, want wat is er beter? Niets, inderdaad.

Om in de namiddag aan de slag te kunnen werden de studenten warm gemaakt door workshops rond outreachend werken, basisemoties, creativiteit en weerbaarheid. Deze werden gegeven door Jelle van Arktos, Stef van Cirkus in Beweging en Gilles van Saamo. Van al deze informatie kregen we natuurlijk honger. De studenten kochten lekkers bij onze partners in Het Perron, middageten check!

Het was een natte vrijdag maar door de warme samenwerking in Hal 5 viel voor vele hun namiddag toch niet in het water!

Na de middag ging Kobe van Saamo met de studenten opzoek naar voedseloverschotten in de buurt. Groentjes, kruiden, olie, ... onze buren stonden weer parraat om ons te helpen! Met al de gehaalde ingrediënten maakten de studenten, met de hulp van refuintrimers, een heerlijke warme soep die de voorbijgangers en buurtbewoners van Hal 5 mochten proeven. Ook onze partner Korst was van de partij, hun heerlijke brood gaf vele voorbijgangers moed om hun regenachtige tocht naar huis verder de te zetten.

Een student vertelde aan het einde van de dag dat ze vooral onthouden heeft dat je geen verwarming nodig hebt in een oude spoorweghal. Maar dat je het in Hal 5 ook warm kan krijgen van de mensen rondom je!