Terug naar site

GROOTSTE EUROPESE PARKOURWEDSTRIJD!

· beweging

Leuven kan alweer een record afvinken op het lijstje want zopas werd de grootste Europese parkourwedstrijd georganiseerd in onze Hal 5. “Liefst 90 atleten uit meer dan twintig verschillende landen namen deel aan deze internationale competitie”, vertelt organisator René Scavington.

Parkour is al 6 jaar een vaste waarde in Hal 5, maar ook wereldwijd wint deze sport steeds meer aan populariteit bij jongeren. Dat bleek eens te meer tijdens de allereerste European Qualifiers van Sport Parkour League en Springstof. In de drie disciplines (Skill, Speed en Style) namen de deelnemers het tegen elkaar op om een felbegeerde plaats op het SPL-kampioenschap in Vancouver te bemachtigen. “We zijn compleet onder de indruk van de gigantische opkomst voor deze eerste Europese voorronde. De mate waarin alle deelnemers én het publiek hier begaan zijn met de sport is verbluffend”, aldus organisator René Scavington.

Zilver en goud huizen in onze Hal!

Onze Halpartners blonken op sportief gebied zeker uit. Zo behaalde Daan Dewinter de tweede plaats in de Skill-discipline en zo verzekerde hij zich voor een ticket in Vancouver. Ook Camila Stefaniu, internationale atlete en trainster bij de parkourlessen van Cirkus in Beweging, leverde een topprestatie en behaalde de eerste plaats in de Skill-discipline bij de vrouwen.

Dat parkour steeds populairder wordt, merkt ook het team achter Cirkus in Beweging. De Leuvense organisatie is de bezieler van parkour in en rond de Hal. “De parkourlessen van Cirkus in Beweging brengen iedere week 700 deelnemers naar Hal 5, onze trainingshal is sinds 2017 wereldwijd bekend binnen de parkourwereld”, vertelt Nicolas Vanhole, hoofdtrainer bij Cirkus in Beweging. “Dit is een ongelofelijke kans voor lokaal talent om laagdrempelig kennis te maken en zich te meten met de Europese top. De laatste jaren bouwden we een grote parkourgemeenschap uit in Leuven en het is mooi om te zien wat dat oplevert op grote wedstrijden.”