Terug naar site

MOVE IT!

· gemeenschapsopbouw,beweging,events

Woensdag 8 juni tussen 14u-17u kunnen alle kinderen en jongeren komen sporten en bewegen rondom Hal 5. Je kan er van allerlei sporten komen proeven zoals kung-fu, hip hop, yoga, bubble ballen, frisbee, circus en nog veel meer. 

De kinderreporters van de Partij voor Kindergelijkheid (PKG)* bewogen lekker mee op het gratis MOVE IT sportevenement in 2019 hieronder het verslag van toen.

Wie heeft dit leuke sportevenement, Move it, georganiseerd?

Ik werk bij Buurtsport, maar dit groot sportevenement is een samenwerking van veel Leuvense organisaties zoals de stedelijke kinderwerkingen, Buurtwerk ’t Lampeke, buurtwerk Casablanca, Link in de Kabel, Arktos en Buurtsport Leuven. Met dit sportevenement willen we tonen dat sporten gezond is en veel mensen samenbrengt. We willen ook enkele onbekendere sporten aan bod laten komen.

Hoe lang doe je dit al en hoe ben je ermee begonnen? Is het een droom van jou?

Ik werk al ongeveer 3 jaar bij Buurtsport. Daarvoor werkte ik als buurtwerker en ik hielp ook al bij een project om mensen te helpen met sporten. Het is eigenlijk wel een droom om iedereen die dit wil te kunnen laten sporten.

Sporten is fijn en gezond en daarom willen we dat zoveel mogelijk mensen dit kunnen doen!- Ken van Buurtsport

Vind je dat er nog meer sport in Leuven moet zijn?

Er is veel interesse in onze sportactiviteiten en wij kregen heel veel vragen voor sporten in Leuven, dus het is iets dat zeker nog meer zou kunnen en mogen in Leuven.

Welke sporten bieden jullie allemaal aan?

Voor volwassenen organiseren we wandelingen met oefeningen en laten we hen via omnisport (dit betekent verschillende sporten) ontdekken wat ze het liefst doen. We hebben ook veel activiteiten met gevechtssporten. 

Voor kinderen en jongeren organiseren we sportspeelpleinen in de grote vakantie. Dit heet ‘Buurtsport zomert’ en dan vind je ons buiten op drie verschillende pleinen zoals in De Bruul en op het Groefplein.Iedereen die zin heeft, mag gratis komen meesporten.

Hoe laten jullie aan de mensen weten dat er Buurtsport is?

Al onze activiteiten vind je op de website van Tofsport. Wij laten mensen ook via flyers, via Facebook en via organisaties weten dat ze kunnen deelnemen.

Mag je eigenlijk overal in Leuven sporten?

Natuurlijk kan je je op veel plaatsen uitleven in Leuven, zoals in parken, het Sportkot, skateparken, bossen,… maar je mag niet zomaar overal een groot tornooi organiseren. Dit kan je wel aanvragen bij ons of bij de jeugddienst of een andere stadsdienst en dan bekijkt de stad of het mogelijk is.

Tips van de Partij voor Kindergelijkheid (PKG):

1. Organiseer ook omnisport voor kinderen op school (om meer sporten te ontdekken)

2. Maak een duidelijk overzicht waar we alle sportclubs uit de buurt kunnen op terugvinden

3. Breid het programma uit met zelfverdedigingssporten, atletiek en tennis

*De Partij voor Kindergelijkheid (PKG) is een initiatief vanuit het Leuvense Jeugd-en Welzijnsoverleg (JWO) en bundelt de stem van kinderwerkingen Fabota, Casablanca en De Kettekeet onder leiding van vzw Link in de Kabel

Beeld: Kabaal Leuven