Terug naar site

KINDERFILM AFRIKA FILMFESTIVAL

· gemeenschapsopbouw,events

Afrika Filmfestival Leuven en Hal 5 slaan de handen opnieuw in elkaar. Voor de corona pandemie uitbrak, speelden er maandelijks Afrikaanse films af in Hal 5. Kinderen waren welkom om van het GRATIS aanbod te genieten. Samen met de ouders of terwijl de ouders aan het rondstruinen waren op de Camping Flamingo rommel-makersmarkt die maandelijks doorgaat in Hal 5.

Toen we niet langer dicht op elkaar mochten zitten, werden ook de kinderfilms geannuleerd. Maar nu het terug mag, pikken we de draad weer samen op!

 

Waar?
In de SAAMO container (tegenover de bakker) je mag binnen en buiten lopen als je wil.

 

Wanneer?
Elke tweede zondag van de maand tijdens Camping Flamingo
start: 12 maart om 15u en 9 april om.14u
duur films: 60-90 min

 

Leeftijd?
Iedereen welkom. Ouders mogen hun kinderen bij ons achterlaten en zelf van alles anders gaan doen in Hal 5. Maar meekijken mag ook natuurlijk.

 

Op het programma:

Zondag 12 maart '23 om 15u 'TOTEM'  

Gesproken: Nederlands
Ama, de dochter van Senegalese asielzoekers, voelt zich helemaal Nederlands. Als Ama's moeder en broer worden gearresteerd, gaat Ama midden in de winter op zoek naar haar vader in Rotterdam, in de hoop deportatie te voorkomen. Tijdens deze angstaanjagende en spannende reis ontdekt ze haar roots, mede dankzij haar bijzondere totemdier: een gigantisch stekelvarken.

 

Zondag 9 april '23 om 14u 'BINTI'

Gesproken: Nederlands.

De 12-jarige Binti droomt van een carrière als bekende vlogger, zoals haar idool Tatyana. Maar op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Bij toeval ontmoet ze Elias en de twee worden vrienden. Binti belooft hem al vloggend te helpen met zijn Red de Okapi Club. En Binti heeft nog een 'geniaal' plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama.

 

"Afrika Filmfestival vergroot het wereldbeeld en ontkracht de gangbare ideeën over Afrika...Door het promoten van Afrikaanse films draagt Afrika Filmfestival ook bij tot de ontwikkeling van de audiovisuele sector in Afrika."

broken image

We streven met Hal 5 naar een inclusieve maatschappij met plaats voor gelijkheid en rechtvaardigheid en we zijn er van overtuigd dat we door deze filmvoorstellingen een weerspiegeling tonen van een wereld waarin kinderen van kleur gerepresenteerd worden. Representatie is belangrijk: altijd, in alle mogelijke vormen en overal.

Daarnaast zorgen meerdere vensters ervoor dat kinderen empathie kunnen krijgen voor de mensen om zich heen. Meer diversiteit in kinderfilms is daarom niet alleen belangrijk voor kinderen van kleur om zich te herkennen, maar ook voor witte kinderen om het stereotype beeld dat vaak naar voor wordt geschoven te doorbreken.

Tot in onze Hal 5 cinema :)