Terug naar site

DOORBREEK HET TABOE

· gemeenschapsopbouw,voeding

Wist je dat je in onze solidaire winkel Het Perron een inzamelpunt is van Bruzelle - een vereniging die actief strijdt tegen menstruatiearmoede en het taboe rond de menstruatie in België sinds 2016.

Heb je zelf menstruatieproducten die individueel verpakt zijn, dan mag je die tijdens de openingsuren van Het Perron komen inleveren.

Menstruatiearmoede is de beperkte, of onbestaande, toegang tot menstruatieproducten voor menstruerende personen in een moeilijke leefsituatie. Bijgevolg is menstruatiearmoede de noodzaak om een keuze te maken tussen de aankoop van basisbenodigdheden of (gedeeltelijk) af te zien van de aankoop van menstruatieproducten. Dit door een gebrek aan financiële middelen.

Een gebrek aan kennis over de menstruatie is ook een vorm van menstruatiearmoede. Het ontbreken van propere, aangepaste en veilige sanitaire voorzieningen om van product te veranderen behoort ook tot menstruatiearmoede.

Het Perron de sociale kruidenier in het midden van Hal 5 is een plek bij uitstek om dit project te ondersteunen en maandverband te verzamelen en opnieuw uit te delen aan mensen in kansarmoede.

Beeld: Jonathan Debeer

 

 

 

broken image